Щафетна и ефективна гладна стачка в подкрепа на Николай Колев-Босия започват от

...
Щафетна и ефективна гладна стачка в подкрепа на Николай Колев-Босия започват от
Коментари Харесай

90 души ще гладуват в подкрепа на Босия

Щафетна и ефикасна гладна стачка в поддръжка на Николай Колев-Босия започват от 1 септември 90 души, главно от Родопите. Към тях се причисляват и шестима поданици на Старозагорска област. Гладната стачка се води от българския мохамеданин Айдън Даил и е подкрепена от някогашния длъжностен министър председател Ренета Инджова, заяви Дарик.

Първото и главно искане е за оставката на министъра на превоза Ивайло Московски. Инджова напомни, че образуваната комисия, която получи документите от Николай Колев, не се е произнесла.

Айдън Даил изрично акцентира, че самодейността в поддръжка на Босия няма политически тил. " Всичко, което се случва, не може да се постави под никаква политическа шапка. То е самодейно и е подбудено от вътрешната нужда на гражданското възприятие. Тези 90 души са първите, само че ще се получи резултата на лавината, тъй като към тях ще се включат стотици ", уверен е Даил.

Първата линия в отбрана на Босия са хората от Родопите, изясни и Радион Попов - някогашен боен шпионин и посланик в арабския свят и по тази причина самодейността е наречена " Родопите в отбрана на Босия ". " Ние ще гладуваме толкоз, че да имаме сили да ги съборим от незаконната им власт ", закани се Попов.

Сред гладуващите в Старозагорско са офицерите от запаса полк. Кунчо Кучев, някогашен пълководец на свързочния батальон в Казанлък, Радион Попов – някогашен боен шпионин и посланик в арабския свят и някогашният началник на ДНА - Стара Загора, инж. Неделчо Неделчев. Към тях се причислиха някогашният народен представител и зам.-кмет на Казанлък Емил Караниколов и ръководителят на Съюз " Истина " Йордан Маринов.

Гладната стачка е в отбрана на живота на Босия, който към този момент 77 ден гладува против корупцията в Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " и продажбата на шофьорски книжки. По думите на притежателя на автошкола в Стара Загора Митко Трайков, всеки пети-шести водач у нас, кара с купена брошура.

В поддръжка на Николай Колев някои от гладуващите ще вървят боси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР